Uutuuskirja: Kokeilukulttuuri –Johda kasvua joka päivä
Kiitos, kun luet blogiani! Mikäli sinulla tulee kysyttävää tai kaipaat coachausta, ota rohkeasti yhteyttä.
Kuva: Mira Näppi
On suuri hetki esikoiskirjailijalle, kun pääsee hypistelemään omaa kirjaa käsissään. – Matka ajatuksesta kirjaksi vei vuoden. Tammikuussa 2021 ystäväni Suvi Johansson heitti ilmaan ajatuksen kirjan kirjoittamisesta ja kannusti eteenpäin. Sparrailtuani kokeneen tietokirjailijan, Katri Tannin, kanssa päätin kokeilla miten pitkälle siipeni kantavat. Materiaali kirjaan oli jo pitkälti valmiina päässäni, kokemuksina ja ajatuksina. Solmittuani kustannussopimuksen Alma Talentin kanssa, pääsin toukokuussa aloittamaan varsinaisen kirjoitusprosessin.
Kirjan kirjoittaminen oli kokeilujen jatkumo
Sovelsin kirjan kirjoittamiseen siinä esiteltyä kokeilevaa toimintatapaa. Palastelin kirjan pieniin, jo sellaisenaan toimiviin osiin, ja kirjoitin osan kerrallaan. Ensimmäinen kustannustoimittajalle lähettämäni versio kustakin palasta oli niin kutsuttu nauruversio. En edes yrittänyt kirjoittaa valmista. Riitti, että teksti oli ymmärrettävää. Tämän ansiosta missään vaiheessa ei iskenyt tyhjän paperin kammo. Lopulta palat valmistuivat melko nopeasti.
Kirjoittaminen sujui ketterästi kokeillen ja kokonaisuus kehittyi kustannustoimittajalta saamani palautteen avulla. Myös esilukijat pääsivät tutustumaan vielä hiomattomaan kokonaisuuteen, saivat antaa kriittistä palautetta ja pystyivät näin vaikuttamaan lopputulokseen.
Aidot tarinat todistavat kokeilujen voimallisuuden
Matkaan toivat erityistä merkityksellisyyttä haastateltavat ja heidän tarinansa. Lähes 30 rohkeaa kokeilijaa oli valmis kertomaan omista kokeiluistaan ja matkalla saamistaan opeista. On mahdoton yleistää, millaisessa organisaatiossa voi tehdä kokeiluja.
Haastateltavia oli niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta, isoista ja pienistä organisaatioista. Mukana oli henkilöitä muun muassa seuraavista organisaatioista: CGI, Espoon kaupunginkirjasto, Fururice, Gofore, Heltti, Hitachi Energy, Hälsa, Lyyti, Marimekko, Mehiläinen, Posti, Psycon, Retta, Sievo, Stockmann, Stora Enso, Suomen Tulli, Terveystalo, Valio, Vapaus, Verohallinto, Visma Enterprise Oy ja VTT.
Mistä kirja kertoo?
Kirja kertoo, miten rakennetaan ja johdetaan kokeilukulttuuria. Se tarjoaa käytännön esimerkkejä todellisista organisaatioista sekä yksinkertaisia työkaluja, jotka voi ottaa saman tien käyttöön.
Teos avaa myös ketterän toimintatavan ydintä. Moni organisaatio kuvittelee jo toimivansa ketterästi, kun töitä tehdään viikon parin sykleissä. Todelliset hyödyt ovat kuitenkin jääneet pieniksi ja saatetaan tuskailla, missä syy. Kirja auttaa ymmärtämään millainen ketterästi kokeileva toimintatapa todellisuudessa tarkoittaa ja mitä sen avulla on mahdollista saavuttaa. Mikäli olet päättävässä asemassa, kirjan luettuasi osaat myös ostaa järkevämmin. Et osta pelkkiä työkaluja, vaan osaat vaatia jatkuvaa arvontuottoa.
Tämä kirja muuttaa ajatteluasi
Luettuasi tai kuunneltuasi kirjan alat nähdä kokeilun mahdollisuuksia joka puolella. Myös suhtautumisesi isojen haasteiden taklaamiseen muuttuu. Opit ajattelemaan isosti, mutta löytämään pieniä askelia, joita edetä. Mahdoton muuttuu mahdolliseksi.
Saatavilla painettu kirja, e-kirja ja äänikirja
Kokeilukulttuuri – Johda kasvua joka päivä -kirjasta on saatavilla kolme versiota. Kirjaa saa lähes kaikista verkkokirjakaupoista ja hyvin varustelluista kivijalkakirjakaupoista. Äänikirjaa saa ainakin Alma Talentin verkkokaupasta.
Kuulen mielelläni millaisia ajatuksia kirja herättää…
Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, kun olet lukenut tai kuunnellut kirjan. Minua kiinnostaa, millaisia ajatuksia kirja herättää ja millaisia kokeiluja se on innostanut toteuttamaan.
Oivalluttavia luku- ja kuunteluhetkiä!